Soita numeroon:

044 5848 288

Tietoa kosteusvaurioista ja homeongelmista

Homesienten itiöitä on kaikkialla ympäristössä.

Lue lisää

Homekoira auttaa homeen paikantamisessa

Homekoira on tehokas apu hometutkimukseen.

Lue lisää
Desinfiointi, hajunpoisto ja mikrobipesulapalvelut

Desinfiointi ja hajunpoistot

Rakenteiden ja kiinteistöjen sekä kiinteistöjen kalusteiden ja tekstiilien puhdistuksessa RATEKU on keskittynyt erityisesti mikrobiperäisten ongelmien desinfiointiin ja hajunpoistoon.

Desinfiointi on usein moniosainen, ammattitaitoa sekä erilaisia laitteita ja tuotteita vaativa toimenpide. Pääasiallisesti rakenteiden puhdistukset pyritään suorittamaan ympäristö- ja terveyshaitattomasti esimerkiksi elektrokemiallisin liuoksin ruisku-, telaus- tai aerosolikäsittelynä.

Desinfioinneissa voidaan hyödyntää kohteen mahdollisuuksien mukaan polttomoottorikäyttöisiä Patriot-kuivasavulaitteita. Niiden avulla rakenteita ja etenkin eristeitä, eristetiloja ja isoja kiinteistökokonaisuuksia voidaan desinfioida ja puhdistaa tehokkaasti hapettamalla. Menetelmän hyödyntämisessä huomioidaan kohteessa vaadittavat varoajat sekä kohteen mahdollisesti aiheuttamat rajoitteet. Mikäli rakennus, asukkaat tai tilojen käyttötarkoitus ei salli hapettavien kemikaalien käyttöä, voidaan kohteessa käyttää elektronisia PHI-tekniikkaan perustuvaa puhdistuskoneistoa.

Kaikki RATEKUn suorittamat desinfiointi- ja hajunpoistotyöt tehdään kohdekohtaisesti laadittavan suunnitelman mukaan.

Desinfiointikontti

RATEKUn desinfiointikontti mahdollistaa irtaimen, kuten suurien kalusteiden puhdistamisen hallitusti.

Desinfiointikonttiin voidaan toimittaa tavaraa, tai tavarat voidaan noutaa sopimuksen mukaan. Desinfiointikontti voidaan myös toimittaa kohteeseen, ja suorittaa työ pidempien matkojen päässä.

Mikrobi(tekstiili)pesulapalvelu

Perinteisesti kosteus- tai homevaurioituneet tekstiilit suositellaan pestäväksi monta kertaa korkeassa lämpötilassa. Tämä ei takaa puhdistumista ja tekstiilit usein vaurioituvat pesussa.

RATEKUn mikrobipesulapalvelu mahdollistaa vaatteiden puhdistamisen niiden omien pesulämpötilaohjeiden mukaisesti.

Desinfiointipesussa vaatteet käyvät läpi koneellisen pesuohjelman, joka puhdistaa tekstiilit veden sijasta antimikrobiliuoksilla. Menetelmä poistaa itiöt ja aineenvaihduntatuotteet vaatteista niitä vahingoittamatta. Menetelmällä voidaan puhdistaa valtaosin myös kemiallista tai käsin pesua vaativat tekstiilit. Myös matot sekä muut isot tekstiilit voidaan puhdistaa pesulapalvelussamme sopimuksen mukaan.

Kysy lisää RATEKUn desinfiointi-, hajunpoisto ja mikrobipesulapalveluista!